Näytäpoiminnatkaikki

Pekka Haavisto on useista vääristä mielipiteistään huolimatta miellyttävä, edustava ja asioista perillä. Hän suhtautuu useimmiten kohteliaasti myös toista mieltä oleviin, mitä ei voi sanoa muista kukkahattuleiriä edustavista ehdokkaista. Uskon, että hänestä tulisi erittäin sovitteleva ja sopua rakentava presidentti, johon useimmat olisivat vielä kuuden vuoden päästä tyytyväisiä.

Lähde: Jussi Halla-aho, Perussuomalaiset

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Lähde: Flashmob Finlandia

Viime päivinä on ilmaantunut kirjoituksia, joissa yritetään luoda mielikuvaa, että Niinistö on “realisti” ja Haavisto “taivaanrannanmaalari”. Onko asia todella näin?

Kun Niinistö julisti naivin sotansa ahneutta vastaan, kuvitellen tälläisen mielikuvaharjoituksen johtavan tulokseen, on Haavisto nimenomaan realisti sanoessaan, että on puututtava rakenteisiin.

Realismia on ymmärtää, että maailma on muuttunut ja meidän pitää muuttua sen mukana. Realismia on ymmärtää, että pystymme parempaan. Realismia on toimia niin, että tulevaisuus on valoisa.

Lähde: Janne Haavisto, 2.2.2012

Pekka Haavistolla on ainutlaatuinen kyky rakentaa verkostoja, moni suomalainen kykenee samaan vain korskean käyntikorttinsa suojissa. Haaviston tuttavuudet maailmalla eivät koskaan ole perustuneet hänen asemaansa vaan persoonaan. Siksi nuo tuttavuudet ovat kehittyneet vuosien saatossa. Ihmissuhteet ovat kuin viini. Haavistosta tulee tulevina vuosikymmeninä yksi Euroopan merkittävimpiä maailman ymmärtäjiä ja selittäjiä täysin riippumatta siitä miten vaalipäivänä käy.

Lähde: Jussi Lähde, 27.1.2012

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Lähde: Äänestä pätevintä

Suursijoittajat ja suurpääoma seisovat Sauli Niinistön takana. Luova luokka, businesshenkiset, innovatiiviset hipsteri-yrittäjät kannattavat Pekka Haavistoa. Tästä pinna Haavistolle. Suomen selviytymiskeino jatkuvan finanssikriisin repimässä Euroopassa on korkeasti koulutettu teknologiaväki, startup-yritykset ja innovaatiot, jotka luovat työpaikkoja ja mainetta. Niinistön takana väijyvä suurpääoma on osa ongelmaa, ei ratkaisu.

Lähde: Susanna Kuparinen, Talouselämä, 24.1.2012

Jokainen ihminen on laulun arvoinen

Olen kasvanut keskellä sotien jälkeistä maalaiskyläyhteisöä. Karjalaiset oli asutettu, sotakorvaukset maksettu ja joka mökki kuhisi elämää. Kylällä oli oma koulu, posti ja useampi kauppa sekä tanssilava. Töitä tehtiin yhdessä kulkien talosta taloon auttamassa suuremmissa urakoissa. Jokainen oli tarpeellinen ja kaikista huolehdittiin. Sitten 60 -luvulla kaikki muuttui kuin leikaten.

Elämme nyt keskittämisen, rahan vallan ja juurettomuuden aikaa, minkä jäljet näkyvät maamme muuttumisena luokkayhteiskunnaksi, jossa parempiosaisilla menee yhä paremmin ja köyhät kärsivät. Terveyserot lisääntyvät ja kylät kuolevat.

Ymmärrän, ettei entiseen ole enää paluuta. Olen nyt kuitenkin perusteellisesti vaikuttunut Pekka Haaviston persoonan ympärille syntyneestä kansanliikkeestä. Se ammentaa voimansa inhimillisestä suvaitsevaisuudesta, pienen ihmisen ja erilaisen oikeutuksesta elää tasa-arvoisena muiden kanssa. Sen käyttövoima ei ole raha vaan inhimillinen toivo paremmasta maailmasta, jossa ihmiset voisivat olla veljiä ja siskoja keskenään – sellaisesta maailmasta, jossa jokaisella on elinmahdollisuus riippumatta siitä, missä hän elää. Sellaisen rakentamisessa tarvitaan kaikkia. Ei ole mahdollista olla suvaitsevainen vain yhdellä sallitulla tavalla. Ihmistä kunnioitetaan ja vaikeistakin asioista keskustellaan. Se on Pekan ase myös maailmalla.

Tämä toivon ja pienen ihmisen kasvava liike on saanut valtaansa myös vakaumuksellisen maalaisliittolaisen. Tässä ovat ne arvot, joita haluan olla tukemassa. Kyse ei ole vastakkainasettelusta, vaan vilpittömästä pyrkimyksestä yhteiseen hyvään kaikkia kunnioittaen.

— Tapani Kiminkinen, maalaislääkäri, Saarijärvi

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Lähde: Laulu Suomessa

Ulkopolitiikka-lehti pyysi neljääkymmentä kotimaista asiantuntijaa nimeämään, keitä he pitävät kansainvälisesti tärkeimpinä suomalaisina vaikuttajina.

Vaikuttavin tusina

 1. Martti Ahtisaari
 2. Jorma Ollila
 3. Olli Rehn
 4. Alexander Stubb
 5. Pekka Haavisto
 6. Tarja Halonen
 7. Elisabeth Rehn
 8. Matti Vanhanen
 9. Helena Ranta
 10. Olli Heinonen
 11. Bengt Holmström
 12. Paavo Lipponen

Lähde: Ulkopolitiikka 2/2009

Paavo Lipposen kirje Pekalle

— Paavo Lipposen kirje Pekalle

Olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni neljän taitavan ja sivistyneen presidentin valtakunnassa; Kallio, Ryti, Mannerheim ja Paasikivi. Sitten seurasi ahdistavampi Kekkosen aika, kunnes Koiviston petraukset paransivat demokratiamme ilmapiiriä.
Nyt en millään enää haluaisi viettää loppuelämääni näiden ehdolla olevien menneisyyden miesten suppeaa aikajanaa.. ..Pekka Haavisto on ehdottomasti tulevaisuuden politiikan mies. Harva ennustus näin hyvin toteuttaa itseään.

— Kyllikki Hyhkö

Nuorta voimaa!

Pekka Haavisto teki minuun vaikutuksen, kun hän puhui unohdettujen nuorten miesten ja naisten armeijasta. Ihmisistä, joihin virallisen Suomen käsi ei ulotu. Haavisto ei puhu asiasta vain kansantalouden uhkana vaan myös inhimillisenä hätänä. Ihmisten hätänä.

Tiedän miltä tuntuu olla vihainen nuori mies. Tiedän mihin se viha voi pahimmillaan johtaa. Vihaisille nuorille mielhille ei pidä huudella ylhäältä neuvoja ja tsemppiä. Heidän kanssaan pitää istua pöytään, puhua vaikka autoista ja odottaa että he alkavat puhua. Uskon, että tämän taidon Pekka osaa.

Pekka Haavisto on osoittanut suurta rohkeutta, hän on sanonut suoraan, että meillä suomalaisina kansana on kasvava alkoholiongelma. Arvostan suunnattomasti sitä. Pekan mukaan Suomessa juomiseen suhtaudutaan liikaa kuin kyseessä olisi urheilusuoritus. Vaikeita tunteita ei voi juoda pois, ne pitää kohdata, tulla näkyväksi.

Näillä kahdella asialla on myös yhteys toisiinsa. Miksi muut poliitikot eivät uskalla puhua asiasta?

— Samuli Edelmann

Niinistö haastoi Haaviston talouskasvukeskustelussa. Nyt Haavisto hoiti homman kotiin 3-0 ja ei osoittanut merkkiäkään hermostumisesta. Puhuttiin nimittäin kahdesta eri asiasta. Talouskasvusta ja sen kasvun laadusta. Tämä kyllä selvisi katsojalle muutenkin. Haavistoa kuuntelemalla.

Lähde: Marko Kulmala, 27.1.2012

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

— Martin Glanz, reservin yliluutnantti

Haaviston pätevyys on täysin riittävä. Hän tuntee jopa melko hyvin puolustusvoimain rakenteita ja olen aina arvostanut hänen asiantuntemustaan sotilaallisissa kysymyksissä […] On mahdollista että hänen siviilipalveluksensa voi ärsyttää innokkaita reserviläisiä, mutta mikään este se ei ole ylipäällikön tehtävien hoitamiselle.

Lähde: Juhani Kaskeala, entinen Suomen puolustusvoimain komentaja, HBL 25.1.2012

Ehdokkaiden ero näkyy myös heidän aiemmissa kansainvälisissä tehtävissään. Siinä missä Niinistö on hankkinut kokemuksensa Euroopan keskuspankin yläkerroksessa ja eduskunnan puhemiehenä, on Haavisto työskennellyt suoraan kriisipesäkkeissä eri puolilla maailmaa. Siitä, kummalla tavalla hankittu kokemus auttaa enemmän presidentin tehtävien hoidossa, en ole ihan varma. Haaviston tapaa kuitenkin arvostan enemmän.

Lähde: Pekka Vennamo, 24.1.2012

If I could vote in Finland I would vote for Pekka! He is the most talented diplomat I have ever met. I went with him on a scientific mission to Kosovo to investigate the effect of depleted uranium. He managed to get us into every territory we wanted to go.

He later came to the University of Bristol (2002) where I was a professor to give a series of lectures on Global Environmental Politics as a Benjamin Meaker visiting professor. The lectures were very popular by the public and academics alike and he filled the lecture theatre every time!

Lähde: Kristin Vala Ragnarsdottir, Dean of School of Engineering and Natural Sciences, University of Iceland

Jo Haaviston nousu toiselle kierrokselle on valtava suvaitsevaisuuden, humaanien arvojen ja tasa-arvon voitto. Se noteerataan laajasti myös maailmalla. Vielä on kuitenkin arvoitus, onko suomalaisten äänestäjien enemmistö kyllin kypsää ylittääkseen ennakkoluulojen ja ahdasmielisyyden viimeisetkin raja-aidat. Vain hyvin harva uskoi vuoden 2000 vaalien alla, että suomalaiset voisivat ikinä valita Tarja Halosen kaltaisen henkilön presidentiksi, mutta niin vain valitsivat.

Lähde: Yrjö Rautio, Apu, 26.1.2012

Arvojohtajaksi ei voi ilmoittautua, se asema pitää lunastaa. Puhuisin mieluummin arvovaikuttajasta. Aikoinaan presidentti ja muut valtiolliset johtajat käyttivät pienen piirin hallussa olevaa tietoa. Nyt niin sanottu tavallinen kansalainen on asioista lähes yhtä hyvin perillä, ja maailma on paljon monimutkaisempi. Ei sellaisessa ympäristössä voi johtaa asioita pimittämällä ja sanelemalla.

Lähde: Pekka Haavisto, Apu, 5.1.2012

Pekka Haaviston arvoissa raha ei mene koskaan ihmisarvojen edelle.

— Aino Lamminen

Pekka on sovinnon ja suvaitsevaisuuden hieno keulakuva.

Lähde: Rauli Virtanen

Haavisto on täysin toisissa sfääreissä. Kun mamukriitikot ja mokuttajat täällä lintukodossa kilvan huutelevat toisiaan rasisteiksi ja Suomen tuhoajiksi, samanaikaisesti Haavisto sovittelee somalialaisten heimojohtajien välisiä sotkuja ja kehottaa somaleita ottamaan itsekin vastuuta rauhan luomiseksi kotimaassaan.

Lähde: Kaikki elämästä, 15.12.2011

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!Klikkaa, jos haluat nähdä videon!

Lähde: Ajatuksia ja näkemyksiä viisaasta miehestä

Haavisto on politiikan Angry Birds. Uuden ajanjakson alku.

Lähde: poiminta Marko Kulmalan ruokapöytäkyselystä

Pekka Haavisto on sekä inhimillisiltä että poliittisilta ominaisuuksiltaan sopiva presidentiksi. Haavisto antaisi suomalaiselle ulkopolitiikalle humaanit ja uskottavat kasvot. Suomessa hän taas auttaisi vahvistamaan uskoa siihen, että tämän maan tärkein yhteinen arvo on syrjittyjen ja heikoimpien puolustaminen. Haavisto edustaisi suomalaista ylpeyttä, joka ei perustu kasvuun, vaurauteen tai kansallisuuteen – vaan ihmisarvon kunnioitukseen ja siihen mitä voimme saada aikaan yhdessä.

Suomi ansaitsisi arvoisensa presidentin. Pekka Haaviston.

— Tommy Lindgren, Don Johnson Big Band / GG Caravan

Sunnuntaina valitaan Suomelle uusi presidentti. Minulle on valinta helppo: Pekka Haavisto, sillä hän on kansainvälisempi ja lähempänä omia arvojani kuin Sauli Niinistö.

Lähde: Liisa Jaakonsaari, 2.2.2012

Siksi Pekka -ryhmä